9. huhtikuuta 2015

Bikini Challenge tulokset

Noniin! Mä vähän edellisessä postauksessa lupaisin kirjoittavani oman postauksen tästä dietistä ja sen tuloksista. Ensinnäkin olen ollut kyllä tyytyväinen tähän dieettiin. Se toi mulle paljon lisää tietoa syömisestä, treenaamisesta ja opin ehkä itsestänikin jotain!

Tilasin siis Bikini Challenge dieetin fitfarmin sivulta tammikuussa pari päivää ennen kuin se alkoi. En ollut oikeastaan hirveästi suunnitellut valmennukseen osallistumista, vaan törmäsin johonkin facebook mainokseen pari päivää aikaisemmin ja sit vaan päätin osallistua. Kauanhan mulla oli ollut jo ajatus siitä että olisi kiva oppia syömään oikein ja saada oikeanlaiset treeniohjemat salille. Laihtuminen, kiinteytys ja lihaksen kasvu oli myös mielessä.

Dieetti alkoi 26.1. Valmennus sisälsi ruokavalion, saliohjelmat, vaihtuvat viikkotreenit, treenivideot, viikottaiset ruokavinkit ja keskustelupalstan käytön. En ole koskaan aikaisemmin ollut minkäänlaisella ohjatulla dieetillä/valmennuksessa ja mietinkin heti alussa että ymmärränkö ohjeista mitään. Olin kuitenkin tyytyväinen ohjeisiin, koska ne olivat tarkat ja yksinkertaiset. Eli tällainen aloittelijakin ymmärtää hyvin! 

Dieetin alussa tuntui että ruokaa täytyi syödä ihan hirveät määrät. Aikaisemmin kun vain oli tottunut syömään silloin kun nälkä iskee.. Ekat pari viikkoa elimistö ei oikein meinannut tottua uuteen ruokavalioon ja kärsin hieman turvotuksesta. Kerran turvotti jopa niin pahasti että tuli kauhea huono olo ja tuntui että maha räjähtää. Kolmannen viikon jälkeen alkoi tilanne onneksi tasoittua ja ruuatkin alkoivat menemään helpommin alas.

Salitreenit olivat kivoja. Pääasiassa noudatin 3-jakoista ohjelmaa. Näin jälkeenpäin kun ajattelee niin olisin voinut tehdä treenit ehkä hieman suuremmilla painoilla. Tuntuu että on vasta nyt saanut kunnon tuntumaa esim. yläkropan treeneihin kun olen ottanut isommat painot käyttöön. 

Viikkotreenit ovat olleet myös hyviä. Osa niistä ovat olleet hieman rankempia kuin toiset. Selvästi rankin niistä oli boxitreeni. En tiedä sitten johtuiko siitä kun se oli ensimmäinen lihaskuntotreeni mitä tein. Ajattelin kokeilla tehdä sen nyt myöhemmin uudestaan ja katsoa että onko kunto kohentunut viimekertaisesta. Lemppari lihaskuntotreeneiksi osoittautui kyllä kahvakuula ja jumppapallotreenit! Niitä voi tehdä myös helposti kotona jos vain omistaa vehkeet.

Viikossa treenejä tuli 5 (sali + viikkotreenit) ja aamuaerobisia 2-3. Alussa toi määrä kuulosti kauheen suurelta, mutta kyllä siihen tottui eikä se tuntunut yhtään niin pahalta. Oikeastaan mun oli tosi helppoa suunnitella kaikki salimenot ja muut koska mulla on ollut melko vähän töitä. En tiedä olisiko onnistunut yhtä hyvin jos tekisi kokopäivätyötä.. Periaatteessa tästä dieetistä tuli yks mun elämän kohokohta jos näin raa'asti voi sanoa, koska mun muu arki pyöri treenaamisen ja syömisen ympärillä.

Parasta dieetissä oli selkeät ohjeet ja se että muutoksia oikeasti tapahtui! Olen myös ylpeä siitä että omistan jonkinlaista itsekuria (vaikka dieetin kahdella viimeisellä viikolla tuli hieman jo luovuttamista). Mutta aion kyllä tulevaisuudessakin jatkaa näillä ohjeilla hyvin pitkälti. Ehkä sallin itselleni silloin tällöin pieniä lipsumisia mutta yritän pysyä kovana ja pistää herkuttelut minimiin koska mä haluan olla timmissä kunnossa kesällä ja näyttää hyvältä biksuissa! Se on eri asia sitten että toteutuuko se. Pahinta jatkossa onkin se, että ei ole tehnyt mitään tiettyä päätöstä. Sanoisin että se PÄÄTÖS on tärkein. Ilman sitä ei onnistu.

Seuraavaksi sitten tuloksiin:

Kilot: -2,3 kg

Sentit:
Rinta: -3 cm
Vyötärö: -3 cm
Maha: - 4 cm
Lantio: -2,5 cm
Reisi: -1,5 cm
Hauis: -2,5

Olenko sitten tyytyväinen tuloksiin? Painoa olis saanut lähtee enemmän. Alussa ajattelin että lähtis n 5kg pois painosta. Haluaisin kyllä että lähtis vielä se kaksi kiloa, joten siinä mielessä en ole tyytyväinen. Vaikka eihän se paino kaikkea kerro. 

Senttejä on onneksi lähtenyt joka puolelta n. 3 cm. Siihen olen ihan tyytyväinen että selvää kavennusta on tapahtunut ja rasvanpolttoa. Mutta vielä on myös matkaa unelmakroppaan. Vai voikohan se koskaan olla edes mahdollista kun aina on parannettavaa?

Lopuksi sitten muutama kuva joista ensimmäinen on otettu dieetin alussa ja toinen dieetin loputtua. En tiiä huomaako noista nyt sen kummemmin mitään, mutta en viitsinyt niitä bikinikuviakaan nyt tänne laittaa. On niin karua katseltavaa. Ja mulle riittää muutenkin se, että tiedän itse muutosta tapahtuneen, kunhan nyt jaan tämän täälläkin :)


Jos bikini challenge nettivalmennus dieetti kiinnostaa, niin seuraava alkaa jo tulevana maanantaina 13.4. Suosittelen kyllä jos vähänkään on harkinnassa, sillä tekisi mieli itsekin ottaa perään heti toinen samanlainen. :D

- K ii a -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!:)