18. huhtikuuta 2019

Botanical Garden of Curitiba

Curitibassa asuessani ihan parhaita asioita oli ehdottomasti kauniit puistoalueet, joita löytyi useita kaupungin sisältä. Tässä yks mun lemppareista; Botanical Garden of Curitiba. Pakko myöntää, että kävin täällä vain yhden kerran, mutta oli kyllä näkemisen arvoinen paikka. Valokuvauskurssin innoittamana päätimme mennä kuvailemaan tätä puistoa toisen vaihtariopiskelijan kanssa. Ne tais olla meidän ekat "treffit" ja siitä lähtien oltiinki aika tiiviisti kavereita koko vaihdon ajan.

Botanical Garden of Curitiba, toiselta nimeltään Jardim Botanico de Curitiba sijaitsee ihan Curitiban kaupungissa, melko lähellä keskustaa. Puistossa on kauniita kukkaistutuksia ja rakennuksen takaa löytyy myös pieni puisten siltojen ympäröimä lampi sekä palmuja ja muita trooppisia kasveja. Puisto oli suuri ja siellä mahtui hyvin kävelemään ihmispaljoudesta huolimatta. Näytti siltä, että tämä puisto oli myös paikallisten suosikki, sillä kaikki ottivat puistossa kuvia ja sinne oli saapunut myös muutama ammattikuvaaja malleineen.





Curitiba on hyvin sateinen kaupunki ja tunnettu jopa siitä, että siellä sataa usein ja siellä on kylmä. Tälläkin kertaa sattui tulemaan pieni sadekuuro, mutta odotimme sitkeästi sateensuojassa sen loppumista. Sateen jälkeen ihastelimme kaunista auringonlaskua, sateenkaarta ja lumoavan väristä taivasta. Kyllä kannatti odottaa!



 Illan hämärtyessä Botanical Gardenin rakennuksen ulkoseinät valaistiin eri väreillä. Tämä oli kyllä kaunis paikka ja siitä jäi kauniita muistoja! Suosittelen vierailemaan jos joskus eksyt Curitiban kaupunkiin.

- Kiia -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiitos kommentistasi!:)